Pages Navigation Menu

הקמת והתאמת ציוד לבריכת נוי בשיטת עשה זאת בעצמך

עיצבתם את הגינה שליד הבית והחלטתם להציב בריכת נוי מפוארת בינות לצמחים החדשים שלכם. במאמר הזה נסביר את כל השלבים אותם עליכם לעבור על מנת להקים את הבריכה ללא עלויות מופרזות.
זהו מקום טוב לציין כי זהו אחד מתחומי ההתמחות שלנו וכמובן שנשמח לתכנן ולבנות עבורכם בריכת נוי מפוארת, אבל היות ואין צורך במדע מדוייק, ולמי שלא מפחד מקצת עבודה פיזית בשיטה הישנה והטובה של עשה זאת בעצמך אנחנו שמחים להסביר הכל שלב אחר שלב. כמו תמיד, נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה לפני שתתחילו וגם במהלך העבודה.

כמו בהתחלה של כל פרוייקט צריך לבחור את מיקום הבריכה

נשמע הגיוני אבל ישנן כמה נקודות שצריך לשים לב אליהן כשמתחילים לחשוב על מיקום ראוי לבריכה העתידית שלנו.
נשירת עצים בסביבה – יש לבדוק אם נשתלו עצים בסביבת הבריכה, כמובן שעדיף שכלל לא יהיו עצים בסביבה אך אם ישנם צריך לקחת בחשבון שכחלק מהתחזוקה השוטפת יהיה צורך להוציא עלים מהמים עם רשת ארוכה כדי שהעלים לא יהפכו לרקב אורגני. להימנע בכל מחיר ממיקום בריכה מתחת לעצי ברוש. העלים שלהם חומציים ולמעשה יהרגו בעלי חיים בבריכה.
נפילת אור היום – ככל שהבריכה יותר חשופה לשמש כך תיווצר יותר ירוקת ותידרש מערכת UV חזקה יותר. עם זאת, אם ברצונכם לשלב בפרויקט אלמנטים מן הצומח קרי צמחים חיים, חשובה כמות אור השמש הנופלת על הבריכה.
ואחרון חביב, מיקום הבריכה מבחינת עיצובית – אין טעם להקים את הבריכה בפינה שאיש לא יראה. צריך לקחת בחשבון שיש ציוד חיצוני שאמור להיות ממוקם לצד הבריכה. מאחר ולכל פרויקט יש דרישות התאמה שונות הן מבחינת גודל והן מבחינת ציוד, אנו ממליצים להיוועץ במומחה לפני תחילת העבודה.

שימוש ביריעה, בחירה בבריכה יצוקה או יציקת בטון?

ישנן שלוש שיטות שניתן לבחור מהן כשמחליטים על הקמת בריכת נוי, אנו נדבר בהרחבה על שימוש ביריעה וניגע מעט בשיטות האחרות.
כשעושים יציקת בטון צריך להתחשב בכמה דברים: הראשון בהם הוא שבטון לא גמיש, ומאחר ולכל האלמנט יהיה משקל עצמי גבוה וגם משקל המים שיתווספו אליו, יש לוודא שהקרקע לא תיסחף ותזוז עם השנים. חשוב לחזק את הבטון בברזלים ולהשתמש באחד מהחומרים המשמשים לחיזוק בטון המוצעים בשוק כמו בי.ג'י.בונד. למרות שהדבר נראה נפלא כשמדובר בהסתרת חוטי החשמל והצנרת, אל תתפתו לצקת את חוטי החשמל בתוך הבטון. אם יצקתם לא תוכלו להחליף את המוצר החשמלי שיתקלקל.
כשבוחרים בבריכה יצוקה החיים די קלים פרט למחיר הגבוהה יחסית של המוצר, חופרים את הבור ומשתדלים שהמידות של הבריכה תהיינה מדוייקות כדי שהאדמה מסביב ליציקה עצמה תתמוך במשקל המים. בדרך כלל הבריכות לא מיועדות לעמוד על הקרקע אלא להיקבר בתוכה. שימו לב שאתם קוברים אותה ישר, בגלל שהמים הם פלס שיעיד על רמת העקימות האפשרית של העבודה, אתם תגלו מהר מאוד אם קברתם אותה ישר או לא.
והשיטה האחרונה שהיא גם הזולה והשמישה ביותר מבחינת מידות היא כמובן בניית בריכת נוי בשימוש ביריעה הנמכרת לפי מטר רץ בגלילים. נסביר בפירוט במאמר שלם מהם שלבי העבודה שאותם יש לבצע אבל בקצרה – לחפור את הבור במימדים הרצויים, לדפן אותו ביריעה גאוטכנית על מנת למנוע נקבים אפשריים ביריעה האוטמת, להניח את היריעה השחורה ואז לחזק את הצדדים עם אבני שפה, אדני רכבת או כל שילוב אחר. חשוב לרכוש יריעה קצת יותר גדולה ממידות החפירה ולא לשכוח לחשב גם את גודל הקירות של הבריכה ולא רק את מידת הקרקעית.

למה חשובה משאבה חזקה והאם ניתן לחסוך ולהשתמש בשתיים חלשות

פרט למסננים פנימיים, כל שאר סוגי המסננים דורשים משאבת מים כדי שתזין אותם במי הבריכה. כמובן שככל שההספק יהיה יותר חזק, כך יתפקד טוב יותר עד גבול מסויים – מסנן גרביטציה עלול לעלות על גדותיו ולמסנן לחץ יש מגבלה של הספק שהוא מסוגל לקבל אליו לשעה. הכל כתוב על אריזות המוצרים ובכל אופן אנו ממליצים להיוועץ בבעל מקצוע בתחום.
ברוב בריכות הנוי עושים שימוש במשאבה חזקה אחת עם פיצולים בהתאם לתיפקודים הדרושים. למשל, אם רוצים להפעיל מסנן לחץ שמסוגל לקבל עד 5,000 ליטרים לשעה ויש משאבה שנותנת 8,000 ליטרים לשעה, צריך להתקין פיצול עם ברז ואת יתרת ההספק אפשר לייעד למפל, מזרקה או אפילו לעוד סירקולציה בבריכה – תמיד דבר מבורך.
במקרה ונרצה לצמצם את העלויות ולחסוך כמה שאפשר, ניתן לעשות שימוש בשתי משאבות חלשות שיחליפו את המשאבה הראשית. לכל משאבה ניתן תיפקוד מסויים – אחת תעבוד רק על המסנן והשנייה על המזרקה או המפל.
ככלל, אנו ממליצים לעבוד עם משאבה חזקה אחת בגלל שלרוב הן תהיינה יותר עמידות בליכלוך סביבתי כמו נשורת מעצים וחשוב לא פחות – יותר קל להסתיר משאבה אחת מאשר שתיים עם שני חוטי חשמל ושני צינורות.

בחירת מערכות הסינון של בריכת הנוי בהתאם לתקציב ולתנאי השטח.

יש כל כך הרבה אפשרויות עד שלעיתים כואב הראש רק מלחשוב על פילטרים ומשאבות שיתאימו לבריכת הנוי מכל הבחינות. בעיקרון ישנן שלוש אופציות עיקריות – מסנן גרביטציה, מסנן פנימי ומסנן לחץ.
ללא ספק הנוח ביותר לתיפעול יהיה מסנן הגרביטציה, זהו למעשה מיכל הממוקם מעל לגובה פני המים אשר בתוכו חומרי סינון מכאניים וביולוגיים. משאבה מזרימה אליו מים שעוברים בתורם דרך התאים השונים. בגמר הסינון המים נופלים מחוץ למסנן חזרה לבריכה. אם מסנן הגרביטציה לא ימוקם מעל לבריכה הוא לא יוכל לעבוד. החיסרון הבולט של מסנן זה נעוץ בעובדה שהוא לא כל כך קטן ודי קשה להציב אותו בצורה שלא תיראה. יתרונו הבולט ביעילותו ובנוחות הטיפול בו. בעיקרון, אם אין מגבלות מיקום ותקציב, זהו המסנן המומלץ.
האפשרות השנייה היא מסנן לחץ הפועל בצורה שונה. זהו מיכל אטום למים המכיל בתוכו את אותם חומרים המצויים במסננים אחרים. צינורות מובילים את המים אליו וחזרה ממנו לכיוון הבריכה. יתרונו של מסנן זה הוא בכך שניתן להציבו בכל מיקום – מעל או מתחת לגובה הבריכה. אפילו במרחק של מטרים רבים ממנה, הכל פונקציה של הנחת צנרת ועוצמתה של המשאבה המפעילה אותו. חסרונו הוא שהפתיחה שלו דורשת זמן רב יותר. בכלל זהו מסנן מצויין שאם יתוחזק לפי ההוראות ינקה את הבריכה בצורה טובה מאוד.
האחרון הוא המסנן הפנימי שמכיל בתוכו את אותם חומרי סינון המצויים בשאר המסננים אבל כולו נמצא בתוך הבריכה עצמה. יתרונו הוא במחירו הזול במיוחד שכן אין צורך לעשות שימוש בחומרי אטימה מאחר והוא טבול כולו. חסרונו נעוץ בעובדה שבכל מקרה, הליכלוך המצטבר נמצא בתוכו ולכן גם בתוך הבריכה – קשה לנקותו מבלי ללכלך מעט את הבריכה בניגוד למסננים האחרים. וכמובן ישנו החיסרו ןהאסטתי – היחידה זה לא כל כך קטנה ועלול להיות די קשה להסתירה. לרוב עושים שימוש במסננים אלו בבריכות קטנות שתקציבן הראשוני נמוך יחסית.

מהי מערכת UV או אולטרה סגול לבריכה ואיך היא עובדת.

זהו חלק חשוב מאוד מציוד הבריכה במיוחד באיזור קו הרוחב שלנו. תפקידה של מערכת ה-UV הוא לחטא את מי הבריכה 24 שעות ביממה. החיטוי מתבצע על ידי הקרנה של קרינת אולטרה סגול מרוכזת על פני איזור קטן וסגור ועל ידי כך השמדת נבגי הירוקת, מחלות וטפילי דגים שונים.
בעיקרון, רוב יחידות הUV יתאימו לבריכה שלכם אך יש להתחשב בכמה דברים: פתחי הכניסה והיציאה של המים צריכים להיות בקוטר מתאים לעבודה בבריכה (היחידות המיוצרות לאקווריום בעלות פתחים צרים יותר), להתייעץ עם בעל מקצוע לגבי כמות המים שיש להעביר דרך היחידה. מעט מדי ולא נקבל חיטוי מתאים, הרבה מדי והמים לא יספיקו לעבור את החיטוי לפני שיצאו מהיחידה.
כיום, רוב המסננים מיוצרים עם יחידת UV מובנית בתוכם כל שנפתרות בעיות הזרימה והתאימות בין המערכת עצמה ובין הבריכה.

כתיבת תגובה

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה או פנייה. אנא הרגישו חופשי ליצור עימנו קשר בטלפון 052-8783484 או לכתובת המייל שלנו info@uri-aquarium.co.il
בחזרה לראש הדף